בית הדין הארצי לעבודה דחה את בקשת ארגון "כוח לעובדים" להכריז עליו כארגון היציג בתאגיד לפיקוח וטרינרי והכיר ביציגות ההסתדרות. בית הדין: "הבקשה הוגשה בתקופה שבה הייתה מניעה הלכתית להכריז על יציגות חדשה"
בית הדין הארצי לעבודה דחה את בקשת ארגון כוח לעובדים להכריז עליו כארגון היציג בתאגיד לפיקוח וטרינרי. ההחלטה נבעה מכך שהבקשה הוגשה בתקופה שבה הייתה מניעה הלכתית להכריז על יציגות חדשה.
כוח לעובדים ביקש מבית הדין להכיר בו כארגון היציג בתאגיד החל מ-5 בספטמבר 2024, ואף ביקש למנוע משא ומתן בין ההסתדרות לתאגיד ולמנוע חתימה על הסכם קיבוצי.
ההסתדרות טענה כי יש לדחות את הבקשה בשל מניעה הלכתית שנבעה מהליכים קודמים שניהלה הסתדרות הרופאים הווטרינרים (הליך הרו"י) כנגד ההסתדרות והתאגיד, אשר העניקו להסתדרות תקופת יציבות ארגונית של שישה חודשים.
בית הדין קיבל את טענת ההסתדרות וקבע כי שעה שיציגות ההסתדרות אותגרה והוכרעה בהליך מול הרו"י, קמה להסתדרות תקופת יציבות ארגונית בת שישה חודשים. בית הדין הארצי קובע כי הכרזת היציגות מטעם "כוח לעובדים" נעשתה במהלך תקופת היציבות הארגונית ולכן "כוח לעובדים" היה מנוע מלהכריז על יציגות.
בית הדין קובע כי עצם אתגור חזקת היציגות ע"י הרו"י וההכרעה דה פקטו, היא שהרימה את מחסום המניעות, גם כלפי ארגון עובדים שלא היה צד לאתגור האמור.
בית הדין מסיים את פסק דינו ואומר: "למען ידעו כל ארגוני העובדים כי שעה שארגון יציג מנסה להתאושש מההתקפה על יציגותו, אין להקדים את ההתקפה החדשה ויש להותיר בידיו פרק הזמן שנקצב לו בהלכה לצורך הניסיון לאושש את מעמדו".
את ההסתדרות ייצגו עורכות הדין מירי מלכי, ויוי וייץ וענת גוטמן מהלשכה המשפטית לאג"מ בראשות עו"ד חנה שניצר.