בזמן ששיעורי התחלואה שוברים שיאים, לא מעט הורים עובדים מצאו את עצמם חוזרים לבידוד פעם אחרי פעם. ההנחיות שמשתנות חדשות לבקרים, הותירו בלבול רב בקרב הישראלים שלא תמיד מודעים לזכויותיהם. האם יש הגבלה על מספר הפעמים שתהיו זכאים לתשלום דמי הבידוד ומה קורה אם יצאתם חיוביים לקורונה אבל לא נותרו לכם עוד ימי מחלה? חסי בכר, מנהלת מוקד המידע והשירות בהסתדרות, עונה לשאלות נפוצות כדי לעשות מעט סדר בנושא.
נחשפתי לחולה מאומת ואני נדרשת להיכנס לבידוד, האם אהיה זכאית לתשלום עבור ימי הבידוד?
כן, עובדת שחייבת בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף הקורונה, זכאית לדמי בידוד מהמעסיק עבור ימי ההיעדרות מהעבודה.
האם תשלום דמי הבידוד יורד ממכסת ימי המחלה שלי?
המעסיק רשאי לנכות בגין ימי הבידוד עד 3 ימי מחלה, ממכסת ימי המחלה של העובד/ת. יתרת הימים תשולם על ידי המעסיק.
מה גובה התשלום במקרה של דמי בידוד והאם יש הבדל בין מחוסנים ללא מחוסנים?
סכום דמי הבידוד שמשולם לעובד/ת עשוי להשתנות בין עובדים מחוסנים, מחלימים או מנועי חיסון לבין עובדים שאינם מחוסנים. אם עובד/ת מחוסנ/ת ועומד/ת בתנאי החוק, אזי הסכום לתשלום יעמוד על סך 100% לפי חוק דמי מחלה, במקרה שלא – מדובר ב-75% מסכום השווה לדמי מחלה.
הייתי כבר בשני בידודים, האם יש הגבלה על מספר הפעמים שאהיה זכאי לתשלום דמי בידוד?
המעסיק מחויב לשלם בכל כניסה לבידוד מחודשת ולנכות עד 3 ימי מחלה ראשונים. יתרת התשלום תבוצע ע"י המעסיק. (גם אם מדובר ב 30 ימי בידוד לדוגמא). כמו כן, במידה ולעובד אין 3 ימי מחלה צבורים, המעסיק יכניס את העובד למינוס ימי מחלה.
אם נעדרתי מהעבודה בשל חובת בידוד של ילדי, האם אקבל תשלום?
היעדרות עובד/ת מהעבודה בשל חובת הבידוד של ילדו (כל עוד שהילד הוא מתחת לגיל 16), מזכה את העובד/ת בדמי בידוד מהמעסיק עבור ימי ההיעדרות.
האם זוג הורים יכול להישאר בבידוד עם ילדם ולקבל תשלום דמי בידוד?
לצורך תשלום דמי הבידוד, אין אפשרות לתשלום כפול. כלומר, רק אחד מההורים יכול להשתמש בחובת הבידוד שחלה על ילדו. על אף שההורים לא יכולים להשתמש בזכות זו יחד, כן ניתן להחליף ביניהם לאורך תקופת הבידוד.
במידה ונכנסתי לבידוד עם ילדי, ולאחר מספר ימים נכנסתי בשנית עם ילד אחר וכן הלאה, כיצד יבוצע התשלום?
במקרים של בידוד מצטבר וממושך עם הילדים, המעסיק מחויב לשלם לעובד/ת עבור כל ימי הבידוד (בניכוי 3 ימי מחלת ילד ראשונים). במידה ולא נותרו לעובד/ת ימי מחלה, על המעסיק לאפשר לעובד/ת להיכנס למינוס ימי מחלה, ומבלי להגביל את המכסה השלילית. בהקשר זה, חשוב לציין כי אין הבדל בין עובד/ת שנדרש/ה להיות פעם אחת בבידוד עם הילד לבין עובד/ת שנדרש/ה מספר פעמים.
במידה ונכנסתי לבידוד עם ילדי, ולאחר מספר ימים נכנסתי בשנית עם ילד אחר וכן הלאה, כיצד תבוצע הספירה של התשלום?
עובד שנכנס לבידוד לצורך שמירה על ילדו החולה בקורונה, ובסיום הבידוד ילדו השני מתגלה כחולה קורונה ועל ההורה להישאר עמו לעוד 5 ימים, הספירה מתחילה מחדש- מדובר בדמי מחלה ובכל מקרה, כל מחלת ילד לגופה ותנוכה ממכסת ימי מחלת ילד לפי כל דין.
אם הילד שלי נמצא חיובי לקורונה, כיצד מתבצע התשלום?
במידה ועובד/ת נשאר/ה בבית עם ילד שחלה בקורונה, דמי המחלה המשולמים לעובד/ת יורדים ממכסת ימי מחלת ילד, כנהוג בכל מקרה של מחלה.
נכנסתי לבידוד כהורה מלווה לילד שבבידוד, תוך כדי ימי הבידוד התגלה הילד כחיובי לקורונה, כיצד יבוצע תשלום?
ימי הבידוד ישולמו כימי בידוד. מיום ביצוע בדיקת הקורונה העובד יקבל ימי מחלה.
אם נמצאתי חיובית לקורונה לאיזה תשלום אני זכאית?
עובדת שנמצאת בבידוד בשל היותה חולה מאומתת תהיה זכאי לדמי מחלה ולא לדמי בידוד.
אם נמצאתי חיובי לקורונה וקיבלתי אישור מחלה מהרופא, מה גובה התשלום?
עובד שהתגלה כחולה קורונה, יש לפעול לפי חוק דמי מחלה הקובע שעובד שנעדר מעבודתו זכאי לקבל דמי מחלה בכפוף לימי המחלה שצבר על פי כל דין, בהתאם להסכמים החלים עליו.
אם נמצאתי חיוב לקורונה ואין לי ימי מחלה צבורים, האם אקבל תשלום?
ימי המחלה המשולמים הינם ע"פ חוק דמי מחלה, עובד זכאי לתשלום עבור דמי מחלה רק אם יש ברשותו ימי מחלה צבורים.
אני עובדת כמוכרת בחנות. המעסיק הודיע לי שלא להגיע בימים הקרובים לעבודה בגלל הכוונה שלו לסגור זמנית את המקום עקב מצב התחלואה. האם אהיה זכאית לתשלום כלשהו עבור הימים שבהם אשאר בבית?
אם המעסיק הורה לך שלא להגיע למקום העבודה עקב תחלואה, הוא רשאי להוציא אותך לחופשה, בהתאם לחוק חופשה שנתית. ניתן להוציא את העובד לחופשה של עד 7 ימים, על חשבון ימי חופשה, בהתראה של פחות מ- 14 ימים. ו/או להסדר מיטיב שחל על העובד.
אם אין לך יתרת ימי חופשה מספקת – על המעסיק לשלם לך עבור הימים שבהם היית זמינה לעבודה אך נדרשת על ידו שלא להגיע.
המידע באתר/ האפליקציה של ההסתדרות הוא מידע כללי ואינו מידע מחייב. הזכויות המחייבות נקבעות על-פי חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט. השימוש במידע המופיע באתר / אפליקציה אינו תחליף לקבלת ייעוץ או טיפול משפטי, מקצועי או אחר והסתמכות על האמור בו היא באחריות המשתמש/ת בלבד - יש לעיין בתקנון ותנאי השימוש באתר/אפליקציה.