גינת הענק של בית ההסתדרות נפתחת לציבור

מדשאת בניין ההסתדרות בת"א נפתחת לציבור הרחב: הכירו את גינת ההסתדרות

על פי תוכנית מיוחדת שיזם יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, ומקדמת ההסתדרות בשיתוף עם עיריית ת"א-יפו, המדשאה במתחם בית ההסתדרות בת"א תהפוך לגינת ההסתדרות ותיפתח לציבור הרחב 

הגדרות שמקיפים את מתחם בית ההסתדרות ברחוב ארלוזורוב בתל-אביב יוסרו ומדשאת הענק השמורה של אחד הבניינים ההיסטוריים והמפורסמים בעיר, תהפוך לגינת ההסתדרות שפתוחה לקהל הרחב. כך על פי תכנית פיתוח חדשה שיזם יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד ומקדמת בימים אלו ההסתדרות בשיתוף פעולה עם עיריית תל אביב-יפו.

על פי החלטתו של בר-דוד, ההסתדרות לא רק תסיר את הגדרות סביב המתחם אלא תעצב את הגינה הציבורית באופן שישתלב בנוף האורבני של תל-אביב ויאפשר לקיים בה פעילויות תרבות ופנאי שפתוחות לקהל הרחב. בנוסף למפגש עירוני מזמין ופתוח בכל שעות היממה, מתחם הגינה החדש סביב בית ההסתדרות, יכלול גם את "שביל תנועות הנוער" שיהווה זירת פעילות לתנועות השונות וישלב פינות מורשת של ההסתדרות. אדריכלית הנוף חוי ליבנה מופקדת על תכנון הגינה והעבודות צפויות להתחיל בתקופה הקרובה.

יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, אמר כי: "בית ההסתדרות בתל אביב הוא חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של המדינה והוא אחד מהמבנים המזוהים ביותר עם נופי העיר. אני שמח כי דווקא כעת, כשההסתדרות נכנסת לשנת המאה להקמתה, הבית של העובדים בישראל, ממשיך להניף דגלים חדשים. פתיחת המדשאה לכלל הציבור היא אמנם צעד סמלי אך זהו צעד שיש בו אמירה נחרצת לגבי הדרך של הארגון הזה והמשך העשייה שלו למען העובדים והחברה בישראל".

נזכיר כי בחודשים האחרונים ההסתדרות יזמה וערכה במתחם בית ההסתדרות, מספר אירועים ופעילויות בשיתוף עם עיריית ת"א-יפו, בהם הקרנת סרטים לכל המשפחה בחופשת הקיץ, סיור אדריכלי במסגרת הפרויקט "בתים מבפנים"  ויריד ספרים ענק של הוצאת עם עובד.

בנייתו של בית ההסתדרות, שעוצב בסגנון ברוטליסטי והפך לאחד מסמלי האדריכלות הבולטים של התקופה, הסתיימה בשנת 1956 ולקחו בה חלק אדריכלים מובילים, בהם: דב כרמי, צבי מלצר, מריאן גרינהאוז, מלכיאל קוטלביץ', יצחק ישר, יצחק משה לבקוביץ', מאיר צרפתי ומארק פינטל.

הדמיית גינת ההסתדרות, באדיבות חוי ליבנההדמיית גינת ההסתדרות, באדיבות חוי ליבנה

הגדרות יוסרו, גינת ההסתדרותהגדרות יוסרו, גינת ההסתדרות

בית ההסתדרות 1988בית ההסתדרות 1988

בית ההסתדרות 2019בית ההסתדרות 2019