הסכם שכר חדש ברותם אמפרט נגב מקבוצת כיל

ההסכם החדש בחברה, שנחשבת כיום לאחת מיצרניות הדשנים המובילות בארץ ובעולם, כולל בין היתר, תוספות שכר מדורגות לחיזוק העובדים החלשים, מענק חתימה, שדרוג של עשרות אחוזים בשכר הבסיס והגדלת ההפרשות הסוציאליות על חשבון המעסיק *** יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן: "הסכם מצוין וערכי שנותן חיזוק למעמד עובדי רותם אמפרט ומשמש ככלי להגברת השוויון ולצמצום הפערים בחברה"

ההסתדרות, הנהלת רותם אמפרט נגב ונציגי מועצת העובדים בחברה, חתמו על הסכם קיבוצי חדש שמשפר באופן ניכר את שכרם ואת תנאי העסקתם של עובדי כיל רותם. נזכיר כי חברת הבת של קבוצת כיל, שנמצאת בשליטת החברה לישראל (עידן עופר), היא אחת מיצרניות הדשנים הגדולות בעולם ומפעליה פרוסים במישור רותם ובמספר אתרים נוספים ברחבי הנגב.

טקס החתימה על ההסכם שתוקפו ל-5 שנים, התקיים במעמד יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, ושותפים נוספים להבנות, בהם: נציגי הנהלת החברה, יו"ר מועצת העובדים ברותם אמפרט משה חדד ויו"ר איגוד עובדי החקלאות, האבטחה, המלונאות והמפעלים בתעשייה הכימית, פרדי כהן, אשר ליווה את תהליך גיבוש ההסכם. 

הבשורה המרכזית של הסכם השכר החדש ברותם אמפרט היא חיזוק העובדים ברמות הנמוכות של סולם השכר וצמצום הפערים בין קבוצות שונות של עובדים. כך למשל, עובדי דור א' בחברה ייהנו מתוספת שכר בגובה 3%, כאשר גובה שכרם של עובדי דור ב' יועלה ב-5%, בנוסף להמרה של 50% מרכיב הפרמיה לשכר הבסיס. יצוין כי המרת רכיב הפרמיה, תגדיל באופן משמעותי את שכר הבסיס של העובדים ואת ההפרשות הסוציאליות על חשבון המעסיק. עוד נקבע בהסכם כי תוך שנתיים ממועד החתימה,  לטבלת שכר היסוד של עובדי דור ב', בדירוגים השונים, תתווסף רמת שכר נוספת.

לצד שדרוג שכרם של עובדי דור א' ועובדי דור ב' בחברה, ההסכם מעגן את מהפכת השכר גם בקרב עובדי דור ג' של רותם אמפרט. עובדי דור ג' בדירוגים החיצוניים, בהם מהנדסים, הנדסאים וטכנאים, יזכו לתוספת שכר בגובה 10%. בנוסף לכך, רכיב הפרמיה של שכר העובדים המשתייכים לקבוצה זו, יומר לשכר הבסיס באופן שיעלה את שכר הבסיס בשיעור ממוצע של כ-18%, לרבות הגדלת ההפרשות המעסיק, בהן: הפרשות לקופת גמל לקצבה, הפרשות לעניין פיצויי פיטורין, חישוב ההפרשות לקרן ההשתלמות וכל הפרשה אחרת הנהוגה לגבי השכר המשולב.

עובדי דור ג' בדירוגים הפנימיים של החברה, עליהם נמנים דירוגי מפעילים, ציוד מכני כבד, אחזקה ומנהלי, יקבלו תוספת שכר בשיעור ממוצע של 22%. בדומה לקבוצות עובדים אחרות, גם עובדים אלו יהיו זכאים להמרת רכיב הפרמיה לשכר הבסיס, באופן שצפוי להעלות את שכר הבסיס שלהם בשיעור ממוצע של 27%-32%.

בנוסף לשיפור שכרם ולרגל החתימה על ההסכם החדש, כלל העובדים בחברה יקבלו גם מענק חתימה חד פעמי בסך 10 אלף שקל.

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר במעמד החתימה כי: "ההסכם מחזק את מעמד עובדי רותם אמפרט ומשמש ככלי להגברת השוויון ולצמצום הפערים בין עובדי החברה. אני רוצה לחזק את ידי החברים במועצת העובדים ואת יו"ר הוועד, משה חדד, על העמידה האיתנה שהפגינו ועל הדרך האחראית שבה ניהלו את המו"מ. מונח לפנינו הסכם מצוין וערכי, שמשפר את תנאי השכר של העובדים, תוך תיקון העיוותים ההיסטוריים והשגת האיזון הדרוש להמשך פעילות יציבה של החברה".

יו"ר מועצת העובדים בחברה, משה חדד, הצטרף לדברי יו"ר ההסתדרות ניסנקורן והוסיף כי: "המסירות והמקצועיות של עובדי רותם אמפרט היא זו שהפכה את החברה לאחת מהחברות הבולטות והמובילות בענף, גם בזירה הבינלאומית. אנו גאים בכך שהעובדים שלנו הם המשאב החשוב ביותר של החברה ונמשיך לפעול, בכל הערוצים שעומדים לרשותנו, על מנת להבטיח תגמול הולם שתואם את תרומתם להצלחת החברה. אנו מברכים  את ההנהלה על שיתוף הפעולה והגמישות שעזרה לגשר על הפערים ומודים ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן על המעורבות האישית שלו לקידום הנושא ולהשגת הסכם שמיטיב עם כלל העובדים".