לאחר מו"מ מרתוני שנמשך אל תוך הלילה הגיעו יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ושר האוצר משה כחלון להסכמות בנושא הסכם שכר חדש שיחול על עובדי המגזר הציבורי *** מדובר בהסכם היסטורי אשר נותן התייחסות תקדימית לצמצום פערים, לאוכלוסיות חלשות, להורים עובדים ולעובדים המועסקים במשרה חלקים *** תוספת השכר תחול גם על כל עובדי השמירה והניקיון בישראל *** להלן עיקר הישגי ההסתדרות בהסכם החדש
גובה תוספת השכר לעובדי המגזר הציבורי יהיה 7.5% - חצי לפחות יחולק באופן דיפרנציאלי (כתוספת שקלית שתתעדכן לפי מדד המחירים) ויתרת התוספת תינתן כתוספת אחוזית.
תוספת השכר תינתן בפעימות שיחולו במועדים הבאים:
07/16 – 1%
3/17 – 1.75%
1/18 – 1.5%
6/18 – 1.75%
12/18 – 1.5%
- מענק בגובה 2,000 שקל יינתן לכלל העובדים בשני שלבים - ב-01/2016 וב-01/2017 - 1,000 שקל בכל פעם. המענק יינתן גם לעובדים המועסקים בחוזים אישיים.
- הוסכם כי כמות העובדים שיועסקו בחוזים אישיים ברשויות תעמוד על 5% בלבד מכלל העובדים (2% בתפקידים מקצועיים ו-3% מהעובדים הבכירים).
- בהסכם נקבע קיצור של שעה ביום העבודה לעובדים במשרת הורה בשירות הציבורי, במשך שבועיים בחודש אוגוסט, על מנת להקל על ההורים בעת החופש הגדול. שעות אלה יהיו ניתנות להמרה ליום חופש.
- בנושא צמצום ההעסקה במשרות חלקיות, ועל מנת לאפשר לעובדים שירצו בכך להגדיל את שיעור המשרה שלהם, יחודדו וישופרו אופני האכיפה של הוראות התקשי"ר בעניין זה. בנוסף לכך הוסכם כי עובדים העוסקים בקבלת קהל בלשכות רשות האוכלוסין אשר ירצו יוכלו לעלות למשרה מלאה, יוכלו לעשות זאת. עוד נקבע כי האוצר יעגל כלפי מעלה את מפתח התקצוב לתקנים לא שלמים לעו"סים ברשויות מקומיות, על מנת למנוע חלקיות משרות בתחום זה (כך לדוגמא רשות המקבלת תקצוב לפי 4.5 עו"סים תקבל מעתה תקצוב לפי 5 תקנים).
- בגין עובדים ברמות השכר הנמוכות ברשויות המקומיות תינתן כבר בפעימה הראשונה תוספת שכר של 2%, בנוסף לתוספות שיקבלו שאר עובדי המגזר הציבורי.
- עובדים במקצועות תומכי רפואה יקבלו 7.5% תוספת שכר בנוסף לתוספות שיקבלו שאר עובדי המגזר הציבורי - סה"כ 15%. עובדים אשר קיבלו 5% תוספת בהסכם הקודם (כגון עובדי פיזיותרפיה, פרא-רפואיים ומרפאים בעיסוק) יקבלו השלמה ל-7.5%.
- השכר השעתי לסטודנטים המועסקים במגזר הציבורי יהיה גבוה בשקל משכר המינימום השעתי הנהוג במשק. בנוסף לכך הם יקבלו יום בחירה נוסף (סה"כ 2 ימי בחירה) ויום חופש נוסף לניצול בתקופת מבחנים.
- נשים המועסקות כבלניות יקבלו תוספת בגובה 10% מעבר לתוספות השכר שיינתנו ליתר העובדים (תוספת "כפיים" הנהוגה ברשויות מקומיות).
הישגים אלו הם בהמשך להישגים הבאים אותם רשמה ההסתדרות בשנתיים האחרונות:
- ההסתדרות הביאה בשורה לכ-700 אלף משפחות ודאגה להעלאת שכר המינימום בישראל ב-1,000 שקל.
- נחתם הסכם תקדימי שנועד לקדם ולעודד את השילוב הראוי של אנשים עם מוגבלות בעולם העבודה.
- יו"ר ההסתדרות פעל להבטחת הוודאות הכלכלית של תושבי הדרום בתקופת מבצע "צוק איתן". לראשונה: מנגנון הפיצוי כלל גם אנשים עם מוגבלות.
- לאחר מאבק ממושך שהוביל יו"ר ההסתדרות 15 אלף עובדי קבלן במגזר הציבורי נקלטו להעסקה ישירה ושופרו תנאי העבודה של 35 אלף עובדים נוספים, ביניהם מאבטחים, עובדים סוציאליים ועובדי הוראה.
- בזכות הסכמות שהושגו בין יו"ר ההסתדרות לבין המעסיקים ומשרד הכלכלה גדלה ביומיים מכסת ימי חופשה שנתית של העובדים.
- תנופת ההתאגדויות הביאה לכניסתם של סקטורים חדשים לעולם העבודה המאורגנת, ביניהם חברות מענפי הסלולר, האינטרנט וההיי-טק ומענף ראיית החשבון.
- ההסתדרות רשמה שורת הצלחות לעבודה המאורגנת גם בזירה המשפטית, כגון "פס"ד פלאפון" בו בג"ץ קבע כי למעסיק אסור להתערב, במישרין או בעקיפין, בהתארגנות עובדיו; והאיסורים השונים על חברות להכיר בוועדים פנימיים.