3,000 מדריכי קבלן ממערכת החינוך התאגדו בהסתדרות

מדריכי קבלן ועובדי המטה של תכנית "קרב" שמפעילה פעילויות חינוך והעשרה באלפי מוסדות חינוך ברחבי הארץ הצטרפו להסתדרות והקימו ועד *** יו"ר ועד הפעולה: "ההתארגנות היא מהלך חברתי לקידום חינוך איכותי בתנאי העסקה הוגנים" *** יו"ר ההסתדרות: "זכויות האנשים שאחראים לחינוך ילדינו אינן הפקר. המדריכים במערכת החינוך זכאים ליהנות מביטחון תעסוקתי והגיעה העת להסדיר את זכויותיהם בהסכם קיבוצי"

ההסתדרות תשמש כארגון היציג בקרב עובדי תכנית "קרב", לאחר שקרוב למחצית מ-3,000 מדריכי הקבלן ועובדי המטה בתכנית, הצטרפו להסתדרות.החלטת העובדים להקים ועד ולהתאגד בהסתדרות, מגיעה לאור רצונם להבטיח ביטחון תעסוקתי ולהסדיר את זכויותיהם בהסכם קיבוצי.

תכנית "קרב" הינה פעילות חינוכית מטעם משרד החינוך, המופעלת על ידי החברה למתנ"סים, בה מועסקים אלפי מדריכי קבלן, הפרוסים באלפי מוסדות חינוך ברחבי הארץ. המדריכים מעבירים לכ-300 אלף ילדים ונוער פעילויות חינוך והעשרה בתחומים כמו מחול, מוזיקה, אמנות ומחשבים.

מדי שנה מדריכי הקבלן נקלטים לעבודה לאחר החגים, ועם סיום שנת הלימודים העסקתם מופסקת. חלקם מצליחים להיקלט בחזרה, אך גם במקרים של עובדים ותיקים בתוכנית, הם מפוטרים בכל שנה מחדש, והעסקתם נבחנת שוב על פי צרכי המערכת. בנוסף, בניגוד לתנאי העסקת המורים, מדריכי הקבלן לא זכאים לתשלום במהלך חופשות התלמידים. לא למותר לציין כי מדי תקופה, מדריכי הקבלן מועברים ממעסיק למעסיק, בהתאם לגוף שזוכה במכרז משרד החינוך להפעלת התכנית. גם במקרה זה מדובר בפגיעה חמורה בביטחונם התעסוקתי.

בסוף השבוע האחרון, במסגרת מבצע חסר תקדים בהיקפו, 140 מעובדי התכנית הקימו מטות פעולה ברחבי הארץ, והחתימו טלפונית מאות רבות של מדריכים ורכזים על טפסי ההצטרפות להסתדרות. העובדים הדגישו את רצונם להסדיר את תנאי ההעסקה וביקשו להבטיח כי מעמדם כעובדי חינוך יהיה תואם את תרומתם החשובה למערכת.

לדברי יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן: "ההתאגדות של מדריכי תכנית 'קרב' מהווה שינוי חברתי ממעלה ראשונה. זכויות האנשים שאחראים לחינוך ילדינו אינן הפקר. המדריכים במערכת החינוך זכאים ליהנות מביטחון תעסוקתי והגיעה העת להסדיר את זכויותיהם בהסכם קיבוצי".

אורי ליברטי, יו"ר ועד הפעולה, אמר:"התאגדות עובדי ועובדות תכנית 'קרב' היא מהלך חברתי לקידום חינוך איכותי בתנאי העסקה הוגנים. שיטת ההפעלה של תכנית חינוכית על ידי מכרז, מניחה שפעולה חינוכית היא מוצר צריכה שנבחן קודם כל בעלויות שלו ולא באיכותו החינוכית. מצב זה הופך את מדריכי ההעשרה לעובדים שעתיים בעלי ביטחון תעסוקתי נמוך, שמידת ההשקעה, המסירות והמקצועיות שלהם אינה מוכרת ואינה מתוגמלת כראוי. מטרת ההתאגדות היא חתירה לתיקון מצב זה".

לחצו לצפייה בסרטון היכרות עם עובדי תכנית "קרב"