ההסתדרות פנתה לחברת סאן פארמה העולמית – בעלת השליטה בחברת תרו הישראלית, בדרישה שתקיים מו"מ עם נציגות העובדים וההסתדרות, זאת בצל כוונתה לרכוש את יתרת מניותיה של תרו ולהפוך אותה לחברת-בת פרטית.
מפעליה של חברת התרופות הישראלית תרו נמצאים בחיפה. לפני כעשור רכשה החברה ההודית סאן חלק ממניותיה של תרו, הנסחרת בבורסה בניו יורק. כעת, כאמור, על פי דיווחים, מתכננת סאן להשלים את הרכישה ולהיות המחזיקה הבלעדית.
במכתב שהעבירה ההסתדרות באמצעות עו"ד אלי כהן לחברת סאן ולבעליה דיליפ שנאגווי, נטען בין היתר כי העובדים ב"תרו", המאוגדים בהסתדרות, מוטרדים מהמהלך הצפוי, במיוחד לאור זאת שלא הועבר להם כל מידע קונקרטי על ההצעה של "סאן" ועל ההסכם המתגבש – דבר שישפיע על עתידם וביטחונם התעסוקתי בחברה.
יובהר כי לאורך השנים מאז שנרכשה תרו על ידי סאן פארמה, היה חלקם של העובדים בהגברת התפוקה ובשגשוגה רב מאוד. "העובדים נרתמו למאמץ גם בעתות משבר שידעה החברה והפגינו סולידריות מלאה", נטען במכתב.
בפנייה לחברת סאן דורשת ההסתדרות כי כל שינוי במבנה הבעלות של תרו ייעשה בשיתוף מלא עם העובדים ונציגותם בדרך שתבטיח את זכויותיהם.
ההסתדרות מבקשת כי ההסכם שייחתם עמה יכיל בתוכו "רשת ביטחון" לעובדים שתכלול בין היתר: התחייבות להמשך פעילותה של החברה ולמניעה פגיעה בפעילות בישראל; לקיים את ההסכמים הקיבוציים הנהוגים; למנוע פיטורים; להקצות תגמול לעובדים כחלק ממהלך הרכישה וכאות לאמון.
יו"ר מרחב חיפה בהסתדרות משה מזרחי: "אנחנו מאמינים ששיח הגון עם ההסתדרות ועם העובדים יסיר את אי-הוודאות מהשולחן ויאפשר לתרו להמשיך לצמוח".
יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה אליעזר בלו: "אני קורא להנהלה של חברת סאן להיכנס לדין ודברים עמנו, וזאת כדי לשמור על זכויות העובדים ולשפות אותם לאור המכירה המסתמנת. אני מאמין שעם שיח שיתקיים בתום לב, ניתן יהיה להגיע להסכמות שיאפשרו ביטחון תעסוקתי לעובדים גם במבנה החדש".
יו"ר ועד עובדי תרו עדי חיון: "עובדי המפעל מוטרדים מאוד מפני שינוי מבנה הבעלות המתוכנן ומצפים להידברות פתוחה עם בעלת השליטה במטרה להבטיח את ביטחונם התעסוקתי וזכויותיהם, מתוך הבנה כי העובדים הם הנכס החשוב ביותר במפעל ותרומתם להצלחתו הייתה ותמשיך להיות מכרעת".
מפעל תרו בחיפה