עובדי מוזיאון ישראל הפגינו נגד הפגיעה בשכרם

הנהלת מוזיאון ישראל מסרבת לפתוח אותו: עובדיו שלא הוחזרו לחל"ת מאז מרץ הפגינו במחאה

עשרות עובדי מוזיאון הדגל של ישראל מוחים על כך שהוצאו לחל"ת בחודש מרץ ולא הוחזרו לעבודה מאז. ההנהלה טוענת כי תוכל לפתוח את המוזיאון מחדש רק אם שכר העובדים יקוצץ

מוזיאון ישראל בירושלים – המוזיאון הגדול והחשוב בישראל – סגור לקהל מאז חודש מרץ, ומנצל את המצב על מנת לפגוע בזכויות עובדיו ולהרע את תנאי העסקתם. עשרות עובדיו, שהוצאו לחל"ת ולא הוחזרו, הפגינו היום (ג') בכניסה למוזיאון במחאה, ונשאו שלטים עליהם נכתב בין היתר "זה לא כל כך נעים לראות מוזיאון סגור", "אנחנו לא שקופים" ו"מפסיקים לשתוק".

270 עובדי המוזיאון, מתפקידים שונים, הוצאו לחל"ת באמצע חודש מרץ. בניגוד לסיכום שהושג בין העובדים, ההסתדרות במרחב ירושלים והנהלת המוזיאון, לא הופקדו לעובדים  ההפרשות הפנסיוניות בזמן זה, ולא הוקמה על ידי המוזיאון קרן סיוע לעובדים נזקקים. אם לא די בכך, העובדים עדיין בחל"ת ושערי המוזיאון סגורים, וזאת למרות שתנאי התו הסגול מאפשרים את פתיחתו וכל שאר המוזיאונים הגדולים בישראל כבר נפתחו לקהל.

לטענת הנהלת המוזיאון, הוא מצוי בקשיים ופתיחתו תתאפשר רק לאחר ובתנאי שהעובדים יסכימו לקיצוץ בשכרם. העובדים, שמלווים על ידי ההסתדרות במרחב ירושלים בראשות דני בונפיל ומזכיר האיגוד המקצועי רפי מיוחס, מתנגדים למהלך זה מבלי לקיים הידברות מסודרת והסכמה על צעדים שיינקטו וישפיעו על תנאיהם. יצוין כי בדיקה שערכה נציגות העובדים באמצעות היועץ הכלכלי עמי כהן, העלתה כי הקיצוץ בשכר העובדים כלל לא נדרש בשלב זה, שכן תכנית הבראה שמבקשת הנהלת המוזיאון לבצע תותיר אותו בעודפים כספיים. המשמעות היא שבניגוד לטענת המוזיאון, ניתן להימנע מהפגיעה בעובדים, שכבר תרמו לו ארבעה חודשי חל"ת.

עד כה נהגה נציגות העובדים באחריות, ביקשה לשבת למו"מ לפתרון המשבר ולהחזיר את העובדים לעבודה סדירה כפי שהוסכם ערב משבר הקורונה. ההסתדרות במרחב ירושלים ויו"ר ועד עובדי המוזיאון גיורא אלון מתריעים כי אם הנהלת המוזיאון לא תתעשת, לא יהיה מנוס מהכרזת סכסוך עבודה במוזיאון ונקיטה בצעדים ארגוניים.

הפגנת עובדי מוזיאון ישראלהפגנת עובדי מוזיאון ישראל