להתאגד זה בטבע של כולנו

להתאגד זה בטבע של כולנו

 

להתאגדות בהסתדרות ולהקמת ועד במקום העבודה - לחצו כאן להשארת פרטים

או חייגו אלינו 2383* או 03-6921383

לכל הפרטים על הקמפיין החדש לחצו כאן 

 

הדרך להתאגדות - צעד אחר צעד

חושבים להתאגד אבל לא יודעים מאיפה להתחיל?

צוות האגף להתאגדות עובדים עושה לכם סדר בשלבי ההתאגדות.

 

השלב הראשון: טלפון להסתדרות

החלטתם להתאגד? הכול מתחיל בשיחת טלפון. אתם יכולים להתקשר ישירות לאגף להתאגדות 03-6921383 או ליצור עמנו קשר דרך מוקד המידע והשירות בהסתדרות 2383*.

אפשר גם פשוט להשאיר פרטים דרך עמוד הצור קשר  - לחצו כאן

 

השלב השני: הכרות עם צוות האגף להתאגדות

בשלב זה תכירו את צוות האגף להתאגדות ואת אנשי המקצוע שילוו אתכם ויהיו שם לצדכם לכל אורך הדרך. תהליך ההתאגדות נראה בהתחלה מורכב אך אתם בידיים הכי טובות שיש. אנשי האגף להתאגדות ליוו כבר מאות התאגדויות, קטנות וגדולות כאחד, ועזרו לעשרות אלפי עובדים לממש את זכותם להתארגנות, לשמור על ביטחונם התעסוקתי ולשפר את שכרם ותנאי העסקתם. במהלך הפגישה, נרכז את כל המידע שעשוי לעזור לנו בבניית מהלך ההתאגדות, כמו למשל: האם החברה שבה אתם עובדים היא פרטית או ציבורית, מה גודל החברה, מספר העובדים, האם החברה נמצאת במיקום יחיד או פרושה ברחבי הארץ, ופרטים נוספים.

ביחד עם צוות האגף, אתם תעברו על השלבים הבאים ותצאו מהפגישה, כשיש לכם הבנה עמוקה יותר על התחנות הצפויות, לוח זמנים משוער ושיעורי בית לפגישה הבאה.

 

השלב השלישי: עבודת בית

בנוסף להשלמת פערי המידע הדרושים למיפוי תהליך ההתארגנות, עיקר עבודת הבית תתמקד בלרתום עמיתים נוספים שיהיו מוכנים להצטרף אליכם ולהוביל ביחד את המהלך, תוך הבנת חשיבותו. המטרה, כאמור, היא לגבש גרעין קשה של אנשים רציניים אשר אפשר לסמוך עליהם, שיהיו מוכנים לקחת חלק פעיל ומוביל בהתאגדות.  

 

השלב הרביעי: תכנון מהלך ההתאגדות

ברגע שתתגבש קבוצה חזקה ומלוכדת שעמיתיה מייצגים, ככל הניתן, את הסקטורים השונים של העובדים בחברה – אתם תוגדרו כוועד הפעולה שמוביל את מהלך ההתארגנות בהסתדרות. בשלב זה, כשאנחנו עדיין פועלים מתחת לרדאר, ניפגש ביחד כדי לדון באסטרטגיה, לחדד את המסרים ולתכנן ביחד את השלב הקריטי שבו הרעיון שלכם מתחיל להפוך למציאות. איך מתנהלים נכון ברשתות החברתיות? כיצד מסבירים את המהלך לעובדים? מה ההתנהלות הנכונה מול המעסיק? בשלב זה שאלות רבות מקבלות מענה על מנת שתרגישו מוכנים לשלב הבא והוא השלב הגלוי.

 

השלב החמישי: יוצאים להחתמות

אחרי תכנון מוקפד של המהלך וסיום העבודה מאחורי הקלעים, מגיע הזמן שבו ההתארגנות עולה לשלב הגלוי. ועד הפעולה יוצא להחתים את עובדי החברה על טפסי ההצטרפות להסתדרות, והמטרה היא שכמה שיותר עובדים שמבינים את היתרונות הרבים בהתאגדות, אכן יצטרפו למהלך.

 

השלב השישי: מחזקים את השטח

בשלב זה, עיקר המאמצים יושקעו בחיזוק הכוח הארגוני שלכם ובצירופם של עובדים נוספים, שאולי לא הספקתם להגיע אליהם בנקודת הזינוק. הנוכחות שלכם בשטח ושיחות ההסברה שתקיימו לעובדים המתלבטים, יעזרו להפיג את החששות שלהם ויהיו חיזוק חיוני לרוחות השינוי שאתם מבקשים להוביל בחברה.

 

השלב השביעי: הכרה בהתאגדות

לאחר שלפחות שליש מהעובדים יחתמו על טפסי ההצטרפות, ההסתדרות תהפוך לארגון היציג במקום עבודתכם ותפנה למעסיק בדרישה להכיר בהתאגדות כחוק ולתאם פגישה ראשונה לפתיחת המו"מ. במרבית המקרים הנהלת החברה תודיע בשלב זה שהיא מכירה בהתארגנות והצדדים ייכנסו למו"מ להסדרת זכויות העובדים בהסכם קיבוצי. במקרה אחר, וככל שהמעסיק יסרב להכיר בהתאגדות, תוכלו בסיוע ההסתדרות, להפעיל אמצעים ארגוניים ומשפטיים שונים על מנת להביא להכרה בהתאגדות ולהבטיח שהמעסיק אכן ימלא אחר דרישות החוק.

 

השלב השמיני: הכנה למו"מ

ההכרה בהתאגדות היא אמנם צעד משמעותי אבל זו רק ההתחלה. כעת מוטלת עליכם משימת המו"מ. במסגרת זו, וכשאתם מגובים בכוחה של ההסתדרות, אתם תשבו לשולחן המו"מ מול הנהלת החברה ותהיו שותפים לגיבושו של הסכם קיבוצי ראשון. הסכם זה, שדואג להסדרת זכויות העובדים, הוא הזדמנות לייצר מציאות חדשה בחברה, תוך שיפור תנאי העובדים ודאגה לביטחונם התעסוקתי. למשימה חשובה זו, אתם חייבים להגיע מוכנים ולכן בשלב הנוכחי נסקור את התנאים שברצונכם לשנות ולשפר. לשם כך, ניעזר ביחידות המטה המקצועיות בהסתדרות אשר מתמחות ביחסי עבודה, חוזים משפטיים וכלכלה.

 

השלב התשיעי: התנעת המו"מ

אחרי עבודת הכנה מקיפה למו"מ ומיפוי הדרישות המוקדמות, אתם מתיישבים לשולחן ההידברות כשאתם יודעים מה אתם רוצים להשיג. לצדכם, עומדת נבחרת של מיטב אנשי המקצוע שכוללת יועצות ויועצים מהשורה הראשונה, במגוון תחומים, שיעזרו לכם לתרגם את תחושות הבטן והדרישות למספרים ולסעיפים משפטיים. צוות אגף הכלכלה בהסתדרות יסייע לכם בתמחור ההצעה שתקבלו מההנהלה, תוך בדיקה מעמיקה האם אכן מדובר בשיפור ביחס למה שאתם מקבלים כיום והאם יכולים להשיג משהו יותר טוב. באופן דומה, צוות הלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי, יעמיד לשירותכם עורכות ועורכי דין, המומחים ביחסי עבודה, שידעו לכוון אתכם למטרה ויוודאו כי ההסכמות שיושגו בין הצדדים, שומרות ומשפרות את זכויות העובדים.

חשוב להדגיש שוב כי לאורך כל הדרך, אנשי האגף להתאגדות נמצאים שם כדי לחזק את הכוח הארגוני שלכם ולשמור על עוצמתכם, מלוכדים ומאוגדים. 

 

יש לכם שאלות נוספות? 

אולי התשובה לשאלה שלכם נמצאת כאן 

בכל מקרה, אנו נשמח לסייע לכם בטלפון (2383*) ובפניות דרך האתר

דו"ח ה-OECD משנת 2019 קבע: עבודה מאורגנת חשובה לצמיחה כלכלית! על פי הדו"ח: מדינות שבהן העבודה המאורגנת חזקה מתמודדות טוב יותר מול שינויים וזעזועים כלכליים. ממצאים שנאספו מ-36 מדינות מוכיחים: עבודה מאורגנת עוזרת לצמצם את חוסר השוויון, להפחית את פערי השכר ולחזק את פריון העבודה במשק. לקריאה נוספת בנושא, לחצו כאן

רוצים לראות איך עובד האגף להתאגדות? צפו בסרטון  (*צולם בשנת 2017)